Belangrijke gezondheidstips om gezonde ouderen te worden

Belangrijke gezondheidstips om gezonde ouderen te worden

Belangrijke gezondheidstips om gezonde ouderen te worden

hilcosport.nl – Het behouden van uw gezondheid is iets dat u moet doen, ongeacht hoe oud u bent. Wanneer u echter ouder wordt (volgens de WHO rond de 60 jaar en ouder), kunt u verschillende klachten krijgen: van gewrichtspijn tot griep, die zich kunnen ontwikkelen tot complicaties van ademhalingsproblemen zoals longontsteking of bronchitis. Als u gezondheidsproblemen heeft, zoals astma en diabetes, kunnen ademhalingsproblemen uw toestand verergeren hoosierhomesdpa.org .

We moeten jongeren niet alleen leren hoe ze voor ouderen moeten zorgen, we moeten ons ook voorbereiden op de ouderdom om fit en onafhankelijk te blijven. Enkele van de volgende gezondheidstips voor senioren kunnen u helpen een gezonde en geweldige senior te worden!

Actief blijven: de sleutel tot de gezondheid van ouderen

Lichamelijke activiteit kan het immuunsysteem verbeteren. Hoe meer u beweegt, hoe sterker het vermogen van uw lichaam om ontstekingen en infecties te bestrijden. Je hoeft geen inspannende activiteiten te doen. Sporten zoals fietsen, wandelen of lichte aerobics kunnen een optie zijn. Doe deze oefening met matige intensiteit gedurende 20 tot 30 minuten per dag.

Neem indien nodig supplementen

Naast lichaamsbeweging kan het nemen van bepaalde supplementen of multivitaminen ook helpen een gezond immuunsysteem te ondersteunen. U kunt calcium, vitamine B6, vitamine B12 of vitamine D innemen. Vergeet niet eerst uw arts te raadplegen om te bepalen welke supplementen u nodig heeft.

Zorg voor een gezond dieet

Een gezond eetpatroon is ook een belangrijke sleutel tot de gezondheid, ook voor ouderen onder u. Een dieet rijk aan fruit, groenten en mager vlees kan de immuniteit helpen verhogen en u beschermen tegen schadelijke virussen en bacteriën gezondheid .

Groenten en fruit zijn goede bronnen van antioxidanten voor het lichaam. Antioxidanten beschermen de lichaamscellen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en houden het lichaam gezond.

Was uw handen regelmatig

Virussen kunnen een bron van ziekten zijn en komen vaak van oppervlakken die u aanraakt. Sinds de pandemie krijgen we het advies om er een gewoonte van te maken onze handen te wassen. Deze regel geldt voor alle leeftijden, zodat we niet gemakkelijk aan ziekten worden blootgesteld.

Was uw handen regelmatig met zeep en warm water. Doe dit minimaal 20 seconden. Vermijd het aanraken van uw gezicht, neus en mond met vuile handen. Als u zich niet in de buurt van een water- en zeepbron bevindt, kan handdesinfecterend middel een vervangende optie zijn om ziektekiemen die aan uw handen vastzitten te verwijderen.

Leer hoe u met stress om kunt gaan

Wanneer het lichaam onder stress staat, zal de productie van het hormoon cortisol toenemen. Te veel cortisol in het lichaam kan verschillende systemen verstoren, waaronder het immuunsysteem.

Om de stressniveaus te helpen verminderen, moet u de fysieke activiteit verhogen en voldoende rust nemen. Stel uzelf geen onredelijke doelen. Verhoog ontspannende activiteiten die leuk en rustgevend zijn voor jezelf.

Genoeg rust

Een gebrek aan slaap zal niet alleen het stressniveau verhogen, maar ook het vermogen van het lichaam om zichzelf te ‘repareren’ verminderen. Daarom wordt ons geadviseerd voldoende te slapen, zodat de immuniteit van het lichaam toeneemt. Op die manier zal het voor je lichaam gemakkelijker zijn om het virus te bestrijden.

Slaap is ook erg belangrijk naarmate we ouder worden. Voldoende slaap van minstens 7-9 uur per nacht kan het geheugen en de concentratie helpen verbeteren, die vaak verslechteren naarmate we ouder worden.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *