Wat zijn multivitaminen

Wat zijn Multivitaminen

Multivitaminen zijn supplementen die bestaan uit een selectie belangrijke vitaminen en mineralen. Elk merk maakt zijn eigen selectie, maar de selecties komen voor het grootste deel overeen. Multivitaminen worden naast de dagelijkse voeding ingenomen en zijn belangrijk om je fit en gezond te voelen.

ZO KIEST U HET JUISTE PRODUCT

Uiteindelijk is het uw keuze om te beslissen of u supplementen wilt nemen om uw inname van vitaminen en mineralen te ondersteunen, en om die beslissing te kunnen nemen, moet u weten dat niet alle multivitaminen gelijk zijn, en dat er sommige zijn die zeker beter voor u zijn dan andere.

MULTIVITAMINE VOOR VOLWASSENEN: KIES DE JUISTE

 • De juiste balans voor uw leeftijd en geslacht: De behoefte aan voedingsstoffen varieert naargelang geslacht en leeftijd. Zo hebben premenopauzale vrouwen meer ijzer nodig, terwijl oudere volwassenen meer calcium, vitamine D en B6 nodig hebben. Een diëtist of uw huisarts kan u helpen bepalen hoeveel u van bepaalde voedingsstoffen nodig heeft voor uw leeftijd en geslacht.
 • Let op de percentages: Let op de portieaanduidingen op het etiket. Het is over het algemeen het beste om een multi te kiezen die 100% van de aanbevolen dagelijkse waarde biedt voor het merendeel van de vitaminen en mineralen in het supplement. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat voedingsstoffen als calcium en magnesium niet voor 100% worden aangeboden, omdat de pil dan te groot voor u is om door te slikken.
 • Formules met zowel calcium als ijzer moeten worden vermeden: Deze voedingsstoffen kunnen beter apart worden ingenomen, omdat calcium de absorptie van ijzer kan verstoren. Dat kan een probleem zijn als de reden om een multivitamine te nemen een specifiek gezondheidsgeval is, zoals bloedarmoede door ijzertekort of zware menstruatie.
 • Overschrijd uw behoeften niet: Multivitaminen moeten op verantwoorde wijze worden ingenomen. Zorg ervoor dat u de voedingsstoffen die u via uw voeding binnenkrijgt, optelt bij die van uw multivitamine. Overschrijd de aanbevolen hoeveelheid niet, dat overschrijding van 100 procent van de dagelijkse waarde van bepaalde voedingsstoffen niet nuttig is. Sommige voedingsstoffen – zoals vitamine A, D, E, en K – kunnen zich in het lichaam ophopen en giftig worden.
 • De must-haves: Enkele veel voorkomende zijn: vitamine A, B-vitamines (thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur, B6, foliumzuur en B12), betacaroteen, biotine, calcium, vitamine C, D2 of D3 (cholecalciferol), vitamine E, vitamine K, magnesium, ijzer, kalium, selenium en zink.

MULTIVITAMINE VOOR VOLWASSENEN VAN BIOTECHUSA
ACTIEVE VROUW:

Een volledig gamma multivitamine en mineralen voedingssupplement, speciaal ontworpen voor vrouwen. Met de nadruk op gezond haar, huid en nagels. Veel vrouwen leiden een actief leven als werkende vrouw, huisvrouw, vriendin, partner en moeder; als u ook zo bent, kies dan voor Active Woman vitamine- en mineralencomplex!

Met 13 verschillende vitaminen en 12 mineralen, 15 verschillende antioxidant actieve ingrediënten, natuurlijke plantenextracten, 200 mg vitamine C, 30 mg Q10, 400 mg calcium en 400 mcg foliumzuur per portie. Bevat hyaluronzuur en collageen.

Neem 2 tabletten per dag met een groot glas water.

MULTIVITAMINE VOOR VROUWEN:

Multivitamine- en antioxidantencomplex speciaal voor vrouwen. Levert evenwichtige voeding met de nadruk op antioxidanten, vitaminen en mineralen als aanvulling op een gezonde voeding speciaal ontworpen voor vrouwen.

Eén tablet bevat 12 vitaminen, 11 mineralen en 14 antioxidanten. Multivitamine voor Vrouwen is ontworpen om te zorgen voor de basisbehoeften die elke vrouw nodig heeft om de dag door te komen.

Neem 2 tabletten per dag met een groot glas water.

MULTIVITAMINE VOOR MANNEN:

Multivitamine-, mineralen- en antioxidantencomplex; met toegevoegde aminozuren. Levert uitgebalanceerde voeding met de nadruk op belangrijke aminozuren, antioxidanten van fruit- en groente-extracten en een verscheidenheid aan B-vitaminen als aanvulling op een gezonde voeding speciaal ontwikkeld voor mannen.

Een tablet bevat 12 vitaminen, 10 mineralen, 14 antioxidanten en 5 aminozuren. Multivitamine voor Mannen is de must-have voor wie zeker wil zijn dat zijn lichaam over de nodige micronutriënten beschikt.

Neem 2 tabletten per dag met een groot glas water.

ONE-A-DAY:

One-a-day is geen eenvoudige multivitamine, maar een veelzijdig voedingssupplement met essentiële vitaminen en mineralen. De vitaminen die het bevat, dragen bij tot de gezonde werking van het immuunsysteem van zowel mannen als vrouwen.

Dit hoogwaardige vitaminemengsel bevat 12 soorten vitaminen, waaronder een reeks heilzame B-vitaminen, en 10 mineralen. One-A-Day kan worden ingenomen vanaf de leeftijd van 12 jaar en kan worden geconsumeerd tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Dit product is vrij van gluten of lactose.

Neem dagelijks 1 tablet in met een glas water.

DAGELIJKS PAKKET:

Volledig multivitamineproduct met 7 verschillende pillen, capsules en softgel capsules met mineralen, co-enzym q10, druivenpitextract, lecithine en essentiële vetzuren. naast de belangrijkste vitaminen en mineralen hebben we ook een aantal essentiële vetten en antioxidanten voor u geselecteerd.

Een doos Daily Pack bevat 30 zakjes, één voor elke dag van de maand. Elk pakje bevat de belangrijkste micronutriënten en andere vitale bestanddelen in een optimale verhouding:

 • 2 multivitamine- en multimineralen tabletten
 • 2 calcium-magnesium capsules
 • Co-enzym Q10 softgel capsule
 • Druivenpit softgel capsule
 • Visolie softgel capsule
 • Soja lecithine softgel capsule
 • Vitamine C tablet

Kijk voor aanwijzingen op de volgende infographic:

DAGELIJKS PAKKET

VITABOLISCH:

Om het beste van jezelf te geven, moet je je ook opladen en opfrissen, vooral als je aan het trainen bent. Wanneer je het echt hardcore doet, in atleet-modus, kan je vitamine- en mineralenbehoefte hoger zijn dan gemiddeld, aangezien je veel van deze vitaminen en mineralen verliest tijdens je actieve dagelijkse leven en intensieve lichaamsbeweging.

Eén tablet Vitabolic bevat 11 verschillende vitaminen en 7 verschillende mineralen, en het is lactosevrij en glutenvrij.

Neem dagelijks één tablet met voldoende vloeistof.

MULTI MINERALEN COMPLEX:

De belangrijkste elementen in Multi Mineral Complex bieden nutritionele ondersteuning voor een normale botontwikkeling, spierfunctie, voortplanting en metabolisme.

Calcium en Magnesium zijn essentieel voor een goede ontwikkeling van botten en tanden. Zink is aanwezig in alle weefsels, organen en lichaamsvloeistoffen en draagt bij tot het metabolisme van vetzuren en de voortplanting. Chroom is belangrijk voor de instandhouding van een normale bloedsuikerspiegel.

Neem 3 tabletten per dag, 1 bij elke maaltijd met een groot glas water.

Aangezien alle multivitamineformules in water oplosbare en in vet oplosbare vitaminen bevatten, wordt aanbevolen ze vóór de maaltijd in te nemen, om er zeker van te zijn dat u alle macronutriënten binnenkrijgt en de beste absorptieomgeving hebt. Overschrijd de dosering niet en denk eraan dat voedingssupplementen niet in de plaats mogen komen van een evenwichtige, gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl, alvorens een product in te nemen.