7 ANTI-VEROUDERINGSEFFECTEN VAN HYALURONZUUR BINNEN EN BUITEN

7 ANTI-VEROUDERINGSEFFECTEN VAN HYALURONZUUR BINNEN EN BUITEN

LEGGEN WE UIT WAT DE VOORDELEN VAN HYALURONZUUR VOOR DE GEZONDHEID EN DE HUID ZIJN, HOE HET WERKT EN WAAROM HET OOK POPULAIR IS IN DE MEDISCHE EN HUIDVERZORGING.

Je hebt op zijn minst van hyaluronzuur gehoord in reclames voor antirimpelcrèmes. Het is erg populair in de cosmetica-industrie en in salons wordt het direct op de lippen of de huid aangebracht; maar niet alleen de huid kan ervan profiteren, ook onze gewrichten gebruiken het om gezond en functioneel te zijn. Hier zijn 7 redenen waarom u zich om deze stof zou moeten bekommeren.

WAT IS HYALURONZUUR?

Hyaluronzuur, ook bekend als hyaluronzuur, is een stof die van nature door het menselijk lichaam wordt geproduceerd en die aanwezig is in de huid, het bindweefsel en de ogen. Het speelt een sleutelrol bij het vasthouden van water om de weefsels in het lichaam goed gesmeerd en vochtig te houden, daarom is het een van de meest bekende bestanddelen in schoonheids- en huidverzorgingsproducten.

Net als collageen is het menselijk lichaam in staat om het benodigde hyaluronzuur te produceren. Een persoon van gemiddeld 70 kg heeft ruwweg 15 gram hyaluronzuur in het lichaam, waarvan een derde per dag wordt gesynthetiseerd.

Het eerste gebruik van deze verbinding als biomedisch product vond plaats in de jaren 1970, toen het werd goedgekeurd voor gebruik bij oogchirurgie. Later bereikten verdere wetenschappelijke ontwikkelingen om de molecule te stabiliseren zodat deze in verschillende schoonheids- en huidverzorgingspraktijken kon worden gebruikt.

Enkele van de voordelen zijn het bevorderen van een gezondere en soepelere huid, het ondersteunen van de genezing van wonden, het verlichten van gewrichtspijn, het gesmeerd houden van botten, het voorkomen van uitdroging van de ogen en zelfs het voorkomen van blaaspijn. Dankzij de hydraterende effecten op de huid, vermindert hyaluronzuur ook het verschijnen van rimpels, expressiestrepen en zorgt het voor een algeheel gladder uiterlijk. Hyaluronzuurinjecties worden steeds populairder als cosmetische behandeling om de huid stevig en jeugdig te houden, terwijl er praktisch geen schoonheidscrème zonder dit ingrediënt bestaat.

Voor de voordelen van huidverzorging is aangetoond dat doses van 120-240 mg per dag gedurende ten minste een maand de huidvochtigheid aanzienlijk verhogen en een droge huid bij volwassenen verminderen.

DE TOP 7 VOORDELEN VAN HYALURONZUUR

DE TOP 7 VOORDELEN VAN HYALURONZUUR

1. Verlicht gewrichtspijn:
Hyaluronzuur dient als een natuurlijk smeermiddel in de gewrichten. Wanneer de gewrichten voldoende gesmeerd zijn, is er geen risico dat ze tegen elkaar wrijven en pijn veroorzaken. Bovendien werkt het direct in op de zenuwuiteinden, waardoor de overdracht van pijnlijke signalen naar de hersenen wordt voorkomen. Hyaluronzuur vermindert ook zwelling en ontsteking, die veel voorkomende bronnen van pijn zijn.

2. Beschermt het kraakbeen:
Onderzoekers geloven dat hyaluronzuur de mogelijkheid heeft om het proces van osteoartritis, een ziekte die kraakbeen degeneratie veroorzaakt, om te keren. Injectie van dit zuur direct in het gewricht leidt tot een toename van het aantal kraakbeenvormende cellen. Tegelijkertijd versterkt en stimuleert het het lichaam om zijn eigen hyaluronzuur aan te maken.

3. Helpt de botten te regenereren en hun sterkte te behouden:
Volgens onderzoek bij ratten kan hyaluronzuur helpen het botverlies te vertragen bij osteopenie, een stadium dat voorafgaat aan osteoporose. Uit een studie, die tot nu toe alleen in reageerbuizen is uitgevoerd, bleek dat hoge doses hyluronzuur de activiteit van osteoblasten, de cellen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van nieuw botweefsel, kunnen verhogen.

4. Vermindert spierpijn veroorzaakt door inspanning:
Het werkt als een antioxidant en beschermt zo de interne organen, spieren en ons DNA tegen vrije radicalen, die kunnen ontstaan door slechte gewoonten of zelfs optreden tijdens langdurige activiteit, zoals duurlopen. De ontstekingsremmende en hydraterende werking vermindert spierpijn en helpt bij een snellere regeneratie na de training. Het ondersteunt ook de vorming van nieuwe bloedvaten, waardoor de spieren beter worden voorzien van voedingsstoffen.

5. Verlicht droge ogen:
Het gebruik van hyaluronzuur in de oogheelkunde is al tientallen jaren aan de gang. Omdat hyaluronzuur uitstekend vocht vasthoudt, wordt het vaak gebruikt om droge ogen te behandelen. Daarnaast worden oogdruppels met hyaluronzuur vaak gebruikt tijdens oogoperaties om ontstekingen te verminderen en de wondgenezing te versnellen.

6. Ondersteunt de wondgenezing:
Hyaluronzuur helpt bij de genezing van alle wonden, niet alleen het oog. Het wordt van nature aangetroffen in de huid, die bij beschadiging het niveau van ontsteking reguleert en signalen afgeeft aan het lichaam om meer bloedvaten te vormen in de beschadigde zone. Dit zuur heeft ook antibacteriële eigenschappen, dus wanneer het rechtstreeks op de wond wordt aangebracht, vermindert het de kans op infectie. Het is ook effectief bij het genezen van tandvlees.

 

Ondersteunt een gezonde en soepele huid

7. Ondersteunt een gezonde en soepele huid:

En last but not least, we hebben een effect op een stevige en gehydrateerde huid. Doses van 120-240 mg per dag gedurende ten minste een maand hebben aangetoond dat ze een droge huid bij volwassenen aanzienlijk verminderen. Een gehydrateerde huid heeft ook minder rimpels. Door de inname van hyaluronzuur aan te vullen zal uw huid fris en soepel aanvoelen. We mogen echter niet vergeten voldoende van alle vitaminen en mineralen binnen te krijgen, samen met een gezonde voeding.

HYALURONZUUR SUPPLEMENTEN VAN BIOTECHUSA

  • Hyaluron & Collageen: Capsules die zowel hyaluronzuur als collageen bevatten, waarbij één capsule respectievelijk 60 en 280 mg bevat. Dit product is 100% glutenvrij en wordt aanbevolen voor iedereen die een jeugdige en gezonde uitstraling wil behouden.
  • Collageen: Voedingssupplement drankpoeder met collageen, hyaluronzuur, vitamine C en vitamine E, met zoetstoffen. Bevat 90 mg hyaluronzuur per portie en het is verkrijgbaar in zwarte framboos en limonade smaken. Het is gemakkelijk te bereiden, want het enige wat nodig is, is het te mengen met 200 ml water.
  • Arthro Guard Liquid: Arthro Guard Liquid bevat typisch actieve stoffen die de botten en de weefsels waaruit uw gewrichten zijn opgebouwd, evenals het bindweefsel, voeden. Onder deze stoffen, bevat het 140 mg hyaluronzuur. Het is verkrijgbaar in sinaasappelsmaak en het is klaar om te drinken in doses van 30 ml.
  • Arthro Guard Pack: Dit volledige gewrichtsbeschermingspakket bevat 30 pakjes met capsules en tabletten van verschillende bestanddelen zoals glucosamine, verschillende kruiden, mutivitaminen en lijnzaadolie. De 1000 mg glucosamine bevat 21 mg hyaluronzuur, een belangrijk element om de gewrichten goed gesmeerd te houden.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *